Moederdag taart met verse aarbeien


 

Recept voor brood bakken in de oven.

Benodigdheden (1 taart):

- 250 gram mix voor Biscuit   
- 200 gram ei (± 4 eieren, maat S)
- 25 gram water
- 10 gram citroenrasp

Vulling

- 100 gram mix voor Banketbakkersroom
- 250 gram water

Decoratie

- 100gram Crème Chantilly
- 100 gram melk
- 100 gram water
- aardbeien
- amandelschaafsel


Werkwijze:

- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm een conventionele oven voor op ± 180°C.
- Doe de mix voor Biscuit, eieren, 25 gram water en citroenrasp in een kom en klop de mix gedurende 10 minuten op de hoogste stand.
- Vet een springvorm (Ø 24cm) in en doe het beslag in de ingevette springvorm.
- Vul de springvorm voor 2/3 deel.
- Bak de Biscuitmix in de voorverwarmde oven af in 30-35 minuten.
- Laat de taart afkoelen. Klop de Banketbakkersroom samen met 100 gram water tot een homogenen massa.
- Klop de Crème Chantilly met het melk en 100 gram water tot een luchtig geheel.
- Doe de Banketbakkersroom in een spuitzak.
- De Crème Chantilly in een andere spuitzak en houdt een beetje over in de kom.
- Snijdt de aardbeien.
- Wanneer de taart afgekoeld is snijdt u de taart doormidden met een taartsnijder of met een lang kartelmes.
- Leg één hand lichtjes bovenop de taart zodat de taart tijdens het snijden niet verschuift.
- U kunt eerst een klein sneetje rondom de taart maken zodat u goed kunt zien waar u de taart doormidden moet snijden.
- Beleg de onderste helft van de taart met Aardbeienjam.
- Spuit de Banketbakkersroom bovenop de aardbeienjam.
- Plak de bovenkant van de taart er weer boven op.
- Smeer de bovenkant en zijkant in met het overgebleven Crème Chantilly.  
- Spuit rondom de Crème Chantilly uit de spuitzak.
- Versier de taart met aardbeien en Amandelschaafsel. 

(bron: Mulder Pot - Kropswolde)



Powered by webXpress