Recept voor Kaneelbroodjes


 

Recept voor Kaneelbroodjes.

Benodigdheden:

- 500 gram Tarwebloem   
- 7 gram Bakkerszout   
- 14 gram Droge gist   
- 250 gram melk
- 175 gram zachte (room)boter
- 275 gram Donkere basterdsuiker
- 10 gram kaneel

 


Werkwijze voor bereiding van Kaneelbroodjes:

- Meng het Tarwebloem, gist, 75 gram boter, 75 gram suiker en bakkerszout en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten.
- Maak de som: 66 - omgeving- en ingrediënten temperatuur = de temperatuur van het toe te voegen melk.
- Voeg het zout en melk bij het tarwebloem en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C.
- Maak een gladde bol en laat deze ± 40 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek rijzen. 
- Mix ondertussen 100 gram boter, 200 gram basterdsuiker en kaneel.
- Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek.
- Rol het deeg uit tot een plak van ± 70x30cm.
- Bestrijk het deeg met het suiker/kaneelmengsel met een spatel.
- Rol de plak deeg op vanuit de lange kant en snijdt de rol in schrijven van ± 5cm.
- Afdekken met vochtige doek en 15 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
- Conventionele oven voorverwarmen op 220°C.
- Afbakken in ca. 12-15 minuten.


Recept voor Kaneelbroodjes
bron: Mulder Pot - Kropswolde

 



Powered by webXpress