Recept voor Zebrataart


 

Recept voor Zebrataart.

Benodigdheden (1 taart):

- 400 gram Molencakemix   
- 200 gram (room)boter
- 200 gram ei (± 4 eieren maat S)
- 25 gram cacao
- 25 gram Suikerbakkerspoeder
- 50 gram melk

 


Werkwijze voor de bereiding van Zebrataart:

- Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 
- Verwarm een conventionele oven voor op ± 160°C.
- Doe de boter in een kom en mix de boter zacht en romig. 
- Voeg daarna eerst de eieren toe en dan de mix voor molencake.  
- Klop de mix gedurende 2 minuten in de hoogste versnelling. 
- Doe de helft van het beslag in een andere kom.  
- Roer de Suikerbakkerspoeder, cacao en de melk er door. 
- Doe beide kleuren beslag elk in een spuitzak en knip de puntjes eraf.  
- Neem een ingevette springvorm van Ø24 cm en spuit een dot donker beslag in het midden en daarop een dot licht beslag, ga hiermee door tot het beslag op is
- Bakken gedurende ± 60 minuten
- Afwerking: de cake bedekken met chocolade glazuur of bestrooien met Suikerbakkerspoeder.  


Recept voor Zebrataart
bron: Mulder Pot - Kropswolde

 



Powered by webXpress