Recept voor Zomerbrood
Werkwijze voor bereiding Zomerbrood:
- Doe de Tarwebloem in een kom en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten.- Maak de som: 66 - omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water.
- Voeg het zout, droge gist, kerrie, rozijnen, gedroogde ui en fijngesneden pepers bij het meel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C.
- Maak een gladde bol en laat deze ± 20 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek rijzen.
- Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek.
- Losjes opbollen en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek.
- Conventionele oven voorverwarmen op ± 230°C.
- Draai het deeg voorzichtig om en leg het op een ingevette bakplaat.
- Afbakken in ± 30 minuten.
Recept voor Zomerbrood
bron: Mulder Pot - Kropswolde