Recept voor Zomerbrood


 

Recept voor Kaneelbroodjes.

Benodigdheden:

- 1000 gram Tarwebloem   
- 15 gram Bakkerszout   
- 40 gram Droge gist   
- 24 gram kerriepoeder
- 580 gram water
- 320 gram rozijnen
- 320 gram gedroogde ui
- 1,5 stuks fijngesneden rode pepers


 


Werkwijze voor bereiding Zomerbrood:

- Doe de Tarwebloem in een kom en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten.
- Maak de som: 66 - omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water.
- Voeg het zout, droge gist, kerrie, rozijnen, gedroogde ui en fijngesneden pepers bij het meel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C.
- Maak een gladde bol en laat deze ± 20 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek rijzen.
- Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek.
- Losjes opbollen en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek.
- Conventionele oven voorverwarmen op ± 230°C.
- Draai het deeg voorzichtig om en leg het op een ingevette bakplaat.
- Afbakken in ± 30 minuten.



Recept voor Zomerbrood
bron: Mulder Pot - Kropswolde




Powered by webXpress