Paasbrood

 

Recept voor roggebrood.

Benodigdheden:

- 500 gram Tarwebloem broodmeel
- 100 gram Amandelmeel
- 10 gram Droge gist
- 7 gram Bakkerszout
- 35 gram suiker
- 75 gram (room)boter
- 250 gram melk + 1 eetlepel
- 25 gram Parelsuiker P2
- 3 hardgekookte ei


Werkwijze zelf Paasbrood bakken in een oven:

- Meet temperatuur omgeving en ingrediënten.
- Maak de som: 66 – temperatuur omgeving en ingrediënten = temperatuur toe te voegen water.
- Tarwebloem, Amandelmeel, 250 gram melk, boter, suiker ,gist en zout kneden tot deeg een temperatuur heeft van 27°C.
- Gladde bol maken, ± 45 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek laten rijzen.
- Bakplaat invetten met olie of boter.
- Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek.
- Deeg uitrollen, verdeel het deeg in 3 gelijke stukken.
- Rol de deegstukken uit in 3 gelijke strengen van ± 60 cm.
- Leg de 3 strengen naast elkaar en druk het begin aan elkaar vast.
- Vlecht het deeg in elkaar en druk de uiteinden aan elkaar.
- Leg de vlecht in een krans op een ingevette bakplaat.
- Afdekken met vochtige doek, ± 30 minuten laten rijzen op kamertemperatuur.
- Conventionele oven voorverwarmen op ± 200°C.
- Klopt de eidooier en melk door elkaar.
- Bestrijk de krans met het eimengsel.
- Verdeel/duw de eieren in de krans.
- Strooi de parelsuiker over de krans.
- Afbakken in 20-25 minuten.



Powered by webXpress