Recept voor Paasmuffins




Werkwijze bereiding Paasmuffins: 

De muffins bereiden:
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten met elkaar.
- Gedurende 6 minuten kloppen in de tweede versnelling.
- Schep het beslag met ijsschep (of spuitzak) in de vormpjes. De vormpjes voor 2/3 deel met beslag vullen.
- Bakken gedurende 25 minuten op 180 graden. Laat de volledig afkoelen op het rooster.

 

Vanille boter crème bereiden:

- Mix op een gemiddelde snelheid in 2 tot 3 minuten de boter tot een lichte en romige massa.
- Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg 6 cups poedersuiker, de melk en het vanille extract toe.
- Mocht het nodig zijn, voeg dan geleidelijk de laatste 2 cups poedersuiker toe aan de boter crème.

 

Cup cake decoratie:

- Verdeel de boter crème in twee gelijke delen en kleur een deel licht roze en het andere deel donker roze, dit doe je door de kleurstof er op een gemiddelde snelheid met de handmixer door heen te mixen.
- Smeer de ene helft van de cup cakes is met een mooie gladde laag licht roze boter crème en de andere helft in met de donker roze boter crème.
- Teken op een wit vel papier vier oren, één paar voor de mini cup cakes en één paar voor de normale cup cakes en knip de oren uit.
- Rol de beide kleuren fondant uit tot een dikte van een halve centimeter en leg de papieren oren op het fondant en snij de oren uit met een mesje.
- Sommige oren kun je nog voorzien van een binnenkant, door met de andere kleur fondant een kleiner oor op het normale oor te plakken (met een druppeltje water plak je het fondant aan elkaar).
- Verder kun je de mini paashazen neusjes geven van de hartjes strooisel en de normale paashazen geeft je een roze Smarties neus.
- De snorharen maak je heel eenvoudig van de hagelslag en voor de ogen van de mini hazen kun je ook hagelslagjes gebruiken door deze rechtop in de boter crème te steken.
- Voor de normale hazen gebruik je een choco balletje voor de ogen.


Recept voor Paasmuffins
bron: Internet

 

Powered by webXpress