recept zelf brood bakken in oven


 

Recept voor zelf brood bakken in een oven.

Benodigdheden (1 brood):

- 500 gram Broodmix   
- Ingrediënten volgens verpakking

 


Werkwijze zelf broodbakken in een oven:

- Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 
- Gebruik lauw water i.p.v. koud water.  
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. 
- Kneed het deeg net zo lang totdat het niet meer aan de handen plakt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.  
- Maak van het deeg een gladde bol en laat deze 30 minuten rijzen in de mengkom, afgedekt met een vochtige doek op een warme plek. 
- Na dit half uur de deegbol op een met bloem bestoven aanrecht platdrukken tot een ronde pannenkoek.  
- Rol de deegplak stevig op zodat een puntmodel ontstaat. 
- Laat de deegpunt, afgedekt met een vochtige doek, 30 minuten  op een warme plek  rijzen.  
- Het deeg langwerpig platrollen tot 2 maal de lengte van het broodbakblik. 
- De eindeinden op maat van het bakblik naar binnen slaan. Oprollen en met de sluitzijde omlaag in het ingevette broodblik leggen. 
- In blik het deeg nog ca. 50 minuten laten rijzen (zo lang laten rijzen tot het deeg 1 cm. boven de rand uitsteekt).  
- Afbakken in een voorverwarmde oven op 220 ̊C.  Als je met hete luchtoven bakt verlaag dan de temperatuur met 20°C of gebruik de gebruiksaanwijzing van de oven. 
- Bak het brood 20 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 180°C.  
- Bak het brood in nog ± 20 minuten gaar en bruin. Het brood klinkt hol als het gaar is. 
- Na het bakken het brood direct uit het blik halen en op een rooster laten afkoelen. 
- Voor de glans kan het brood direct na het bakken met water bestreken worden.

 
Recept zelf broodbakken in een oven
bron: Mulder Pot - Kropswolde


 


Powered by webXpress