Gist droog 500 gr.

Artikelnummer: 01.125

Droge gist, wat is het?

Gist, ook wel instantgist genaamd, is een natuurlijke en levende gist in gedroogde vorm (zie ook productie).
Het drogen van de gist is een uiterst delicaat proces. Droge gist heeft een vochtgehalte van maximum 5%, maar toch is droge gist na contact met water terug levensvatbaar. Dit is een belangrijk verschil met alle andere "instant-producten” zoals melkpoeder of oploskoffie.
 

Kwalitatieve verpakking

De verpakking van droge gist gebeurt bij de producent zeer nauwgezet: onder gecontroleerde atmosfeer wordt de droge gist luchtdicht afgesloten om contact met zuurstof, water en licht te vermijden en zo een lange houdbaarheid te verzekeren.
 
Qua dosering komt 100 gram droge gist overeen met 300 gram verse gist, oftewel 100 gram verse gist = 33 gram droge gist. Een belangrijk voordeel van de droge gist is dat ze niet vooraf opgelost moet worden in water alvorens ze met het deeg te mengen. Door de fijne korrelstructuur kan de gist droog aan het deeg worden toegevoegd en gebeurt het oplossen tijdens het kneden. Dé standaard kwaliteit, geschikt voor zowat elk recept en elke baktechniek (brooddegen, bladerdegen en suikerdegen tot 10% suiker).

Anderen bestelden ook:

Donkere bosmix K&K 1 kg.
Schulp Appel BIO
Bosbessen Confiture 240 gr.
W.E. Cranberry Compote 250 gr.
Powered by webXpress