Speltmeerzaden donker 2 kg.

Artikelnummer: 01.025
Gewicht: 2000 gram

Recept voor Spelt Meerzaden Donker broodmix

Bereiding in de broodbakmachine:  
10 gram droge gist, 500 gram meel, 7 gram zout, 250-290 gram koud water, basisprogramma.

Bereiding in een conventionele oven: 
10 gram droge gist, 500 gram meel, 7 gram zout, 250-290 gram water. Meng het meel en gist en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten. Maak de som: 66 - omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water. Voeg het zout en water bij het meel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C. Maak een gladde bol en laat deze ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek laten rijzen. Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek. Losjes opbollen en 25 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek. Bakblik invetten met olie of boter. Deeg uitrollen en vouw eerst de rechterkant tot over het midden en daarna de linkerkant. Uitrollen tot de breedte van bakblik. Deeg oprollen vanaf de bovenkant en leg het deeg met de naad naar beneden in bakblik. Afdekken met vochtige doek en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Conventionele oven voorverwarmen op 230°C. Afbakken in ca. 30-35 minuten.  

Ingrediënten broodmix Spelt Meerzaden Donker

speltbloem, lijnzaad geel, zonnebloempitten, pompoenpitten, tarwebloem, tarwe (gebroken), tarwevlokken, tarwegluten, gerstemoutmeel, dextrose, veldbonenmeel (peulvruchten), gerstemoutextract, gebrande suiker, geïnactiveerde rogge zuurdesem, gejodeerd zout, plantaardige olie (raapzaad), sesamzaad, emulgator:E482, enzymen (tarwe), meelverbeteraar:E300   
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1516kJ/359kcal, vetten 5,5gr, waarvan verzadigde vetten 1gr, koolhydraten 60,3gr, waarvan suikers 2,8gr, eiwitten 14,8gr, zout 2gr.

Anderen bestelden ook:

Cranberry Confiture 370 gr.
Broodvorm 30cm
Gist droog 5 x 11 gr.
Powered by webXpress