Wafelmix 400 gr.

Artikelnummer: 01.120

Wafelmix van de smaak van Nederland

Met een wafelijzer, bloem, poedersuiker, boter en ei tover je in een mum van tijd Oud Hollandse wafeltjes op tafel. Favoriet bij kinderen! Lekker met klein gesneden vruchten en wat slagroom. Of gewoon met een beetje poedersuiker erover. Deze wafeltjes of plaatkoeken zijn niet zo dik en zacht als de wafels van onze Belgische buren, maar kleiner en harder. En ze blijven lang goed. De dag na het bakken – en zelfs een paar dagen erna – smaken ze nog steeds lekker.
 

gebruik

Wafels worden veel op kermissen gegeten, met name in Zuid-Nederland en in België, vooral de Luikse wafels; deze worden warm gegeten. Populair in tearooms zijn de Brusselse wafels, met een flinke dot slagroom, of met confituur/jam of suiker. Er bestaan ook zachtere wafels, die warm of koud gegeten kunnen worden. Wafels zijn een onmisbaar onderdeel van de Brabantse en Bergse koffietafel. De Noord-Nederlandse wafel is veel dunner (het kniepertie en het rolletje) dan die in de zuidelijke Nederlanden en wordt voornamelijk rond de jaarwisseling gegeten. Daarnaast bestaan talloze varianten die voorverpakt te koop zijn, zoals suikerwafels, vanillewafels, enzovoort, en als tussendoortje of versnapering gegeten worden. Deze eet men dan meestal koud.

Powered by webXpress