Abraham Thee 75 gr.

Artikelnummer: 04.023

Abraham thee, u proeft de passie van het ambacht!

Abraham thee is een rokerige zwarte thee, speciaal gemaakt voor kersverse Abraham's. 
 

Over de producent

In Houwerzijl, een klein dorpje in Noordwest-Groningen, werd in het voorjaar van 1989 een wedstrijd gehouden. De hoofdprijs van deze wedstrijd was een kerk, voor de symbolische prijs van 1 gulden. Het enige wat mensen hoefden te doen was een origineel plan bedenken om de leegstaande kerk te veranderen in een toeristisch bedrijf.
 
Een aantal studenten uit Groningen hoorden bij toeval de uitzending en besloten hun plan op te sturen. Ze hadden namelijk altijd al een idee gehad om later een theeschenkerij te beginnen.  Uiteindelijk hebben ze de wedstrijd gewonnen. Hier kwam de unieke combinatie van een theemuseum en een theeschenkerij uit voort.
 

Vandaag de dag

Tot op heden worden hier nog steeds de lekkerste en meest exotische theeën gezet. Nadat de melanges zijn samengesteld, is het tijd om de ingrediënten te verzamelen. Met ingrediënten die van over de hele wereld verzameld zijn, worden in De Theefabriek zelf de theeën gemengd op een ambachtelijke wijze en met veel kennis en passie voor het vak gezet. Dus niet alleen zijn onze producten ambachtelijk geproduceerd, ook zijn ze van hoge kwaliteit. Wij waarborgen de kwaliteit van onze producten namelijk aan de hand van HACCP-procedures. 
 
Het gebeurt allemaal nog steeds in de kerk die in 1989 in gebruik ging. Inmiddels hebben er verschillende verbouwingen plaatsgevonden. Hierdoor is een twee keer zo grote theewinkel gerealiseerd en is er meer ruimte voor de keuken, kantoren en magazijnen gecreëerd. Ook is er een aanpalend gebouw verworven om plaats te bieden aan de groeiende theegroothandel.
 
Inmiddels ontvangt De Theefabriek 50.000 klanten per jaar en levert de internationale theeën door heel Nederland. Ook heeft De Theefabriek kleine aantallen klanten in België, Duitsland, Noorwegen en Finland. 

Powered by webXpress